“Pelikanova” voznja brodom

Ako ste ljubitelj prirode željni da uživate u izvanrednim jezerskim predjelima Pelikan će vas odvesti u prirodnu galeriju gdje ćete biti očarani veličanstvenim scenarijem jezera, njegovih ostrva, uvala, fjordova, rijetkih ptica, riba i lokvanja.

Krstarenje jezerom


Ako ste ljubitelj prirode željni da uživate u izvanrednim jezerskim predjelima Pelikan će vas odvesti u prirodnu galeriju gdje ćete biti očarani veličanstvenim scenarijem jezera, njegovih ostrva, uvala, fjordova, rijetkih ptica, riba i lokvanja. Ako ste u isto vrijeme željni da se bolje upoznate sa kulturno-istorijskim nasljeđem ovog područja, ovdje imate priliku da istražujete istoriju, nudimo Vam obilazak antičkih lokaliteta na Skadarskom jezeru. Dok se vozite jezerom, tvrđave i manastiri proći će Vam pred očima jedan za drugim: Grmozur, Starčevo, Lesendro, Žabljak Crnojevića i mnogi drugi objekati ili njihovi ostaci. Željećete da izbliza pogledate i naučite nešto o tim građevinama kao i ljudima koji su ih napravili i živjeli u njima.

Željećete da se približite starim zidinama i čujete njihovu priču. Naša priča ...


Ne brinite ako tokom krstarenja oko Skadarskog jezera osjećate potrebu da provedete još nekoliko dana ovdje, ili postanete čudan istoričar, ljubitelj prirode ili inspirisani umjetnik. Vaš domaćin Toman je pripremio privlačne ture za vas i šta god da izaberete, ne propustite priliku da razgovarate i osetite dušu ovog iskusnog stanovnika jezera. Da kompletirate iskustvo, ukusno osveženje se služi na brodu kao dio tradicionalnog porodičnog uvertira: lokalna lozova rakija, crnogorske priganice, med, i gomila bosiljka za svakoga, kao uspomena.

Flota


Porodica Zec poseduje malu flotu brodova raznih kapaciteta. Ako postoji samo jedna osoba na svijetu za vas, romantična vožnja za dvije osobe je savršen izbor za vas. Ako ste blagosloveni sa više od dva prijatelja, brod za deset putnika će zadovoljiti vaše potrebe. Za veće istraživanje, poslovnih ili turističkih grupa, nudimo brodove za 30 i 100 putnika. Svi brodovi su vezani u Virskoj luci, što je samo stotinu metara od Pelikana.

Ture na jezeru

1 / 88